TAKAISIN ETUSIVULLE

Kaveria ei jätetä! -hanke on Pihtiputaan ja Viitasaaren kirjastojen yhteishanke. Hankkeella tuetaan aktiivista kansalaisuutta, digitaitoja ja hyvinvointia – kotona mahdollisimman pitkään pärjäämistä.

KIRJASTOKUMMI TUO KIRJASTON LÄHEMMÄKSI SINUA JA AUTTAA KEHITTÄMÄÄN DIGITAITOJA.

Kaveria ei jätetä! -hankkeessa kirjastokummi tulee avuksi heille, joiden osallistuminen kirjaston- ja muiden alueen hyvinvointipalveluihin on syystä tai toisesta hankalaa. Kirjastokummi opastaa älypuhelimen, tabletin ja tietokoneen sekä erilaisten digipalvelujen käytössä. Kummi ei käsittele asiakkaan salasanoja tai vahvan tunnistautumisen välineitä, kuten pankkitunnuksia. Tarkoitus on oppia ja saada rohkaisua itsenäiseen laitteiden ja palveluiden käyttöön. Maksutonta digiopastusta annetaan asiakkaan kotona tai kirjastossa.

Kirjastokummi voi lisäksi tuoda lainaamasi kirjastoaineiston sinulle kotiin tai Pop up -kirjastoon. Voit myös lainata iPad-tabletin itsellesi kokeiluun. Kirjastokummi opastaa tarvittaessa tabletin käytössä.

Kirjastokummi-toiminta jatkuu taas Viitasaarella ja Pihtiputaalla. Voit tulla käymään kirjastolla tai varata ajan joko kotona tai kirjastolla tapahtuvaan digiopastukseen.

  • Viitasaaren kirjastokummi on tavoitettavissa arkisin klo 9-15 Viitasaaren kirjastolla, ajanvaraus numerosta 044 459 6992.
  • Pihtiputaalla digiopastusta on tarjolla keskiviikkoisin klo 9-15, ajanvaraus numerosta 040 716 1317.